به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت طبنا( خبرگزاری سلامت) اسکیزوفرنی ، یک اختلال روحی و روانی است که اغلب در اواخر نوجوانی یا اوایل بزرگسالی(حدودا بین ۱۶ تا ۳۰ سال)علائم آن ظاهر میشود از مشخص ترین علائم آن میتوان به توهم و مشکلات ادراکی و شناختی دیگر اشاره کرد.بیماری اسکیزوفرنی اغلب در افراد میتواند یک مشکل مادام العمر باشد ، حدود یک درصد مردم دنیا به این بیماری روحی و روانی مبتلا هستند.
دکتر محمد جواد احمدی روانشناس بالینی و عضو هیئت علمی دانشگاه در گفتگو باطبنا (خبر گزاری سلامت) گفت:از علائم شاخص این بیماری افکار آشفته است،این بیماران توانایی شکل دادن به افکار خود را ندارند وبه راحتی افکارشان پریشان می شود،توهمات شنیداری یک عارضه شایع در این افراد است ویکی از شکایات این بیماران شنیدن صداهایی است که واقعیت خارجی ندارند.
وی افزود:از علائم دیگراین بیماران دیدن صحنه هایی است که واقعی نیستند و اغلب علائم پارانویا نشان می دهند.
دکتر احمدی با اشاره به علت های بوجود آمدن این بیماری گفت:عوامل ژنتیکی در این بیماری نقش دارند به طوری که افرادی که دارای بستگان درجه یک مبتلا به اسکیزوفرنیا هستند ۱۰ درصد شانس مبتلا شدن به این اختلال را دارند.نارسایی های انتقال دهنده های عصبی مثل دو پامین می تواند افراد رابیشتر مستعد اسکیزوفرنی کند.
او افزود: از علتهای دیگری که می تواند فرد را مستعد این بیماری کند ، استفاده از مواد غیر قانونی LSD و حشیش و ماریجوانا است،مصرف اینگونه مواد محرک باعث آسیب های غیر قابل جبران ذهنی خواهد شد،تاثیرات محیطی نیز گاهی بر بوجود آمدن این بیماری موثر است مثل سو تغذیه در سه ماهه دوم و سوم بارداری که شانس ابتلا به اسکیزوفرنی را در طول زندگی افزایش می دهد.
این روانشناس بالینی با اشاره به کمک های دارویی،ورزش و روان درمانی برای بهبودی افراد مبتلااسکیزوفرنی گفت:روان درمانی می تواند به افراد کمک کند که فرق بین واقعیت و توهم راتشخیص دهند.همچنین به کمک داروهای ضد روانپریشی به کم کردن توهمات و تفکرات هذیانی فرد پرداخته می شود.
دکتر احمدی به نقش مهم ورزش در بهبودی فرد
اشاره داردو گفت :شنا ،دوچرخه سواری وپیاده روی می تواند به بهبود توجه ،شناخت اجتماعی وحافظه در افراد مبتلا به اسکیزوفرنی کمک کند.
انتهای پیام.
نظر شما